Energetisch genezen

Energetische Genezingsmethode

Meer Over Théos Healing

Théos is een energetische genezingsmethode die jou en anderen op zachte wijze helpt gezond te worden. Het is een methode die zo oud is als de mensheid. We hebben het allemaal in ons, want de basis is het gebruik van levensenergie.

Alles in het universum bestaat uit hele kleine deeltjes die constant in beweging zijn. De kwantummechanica leert ons dat de allerkleinste deeltjes golven van energie zijn. Materie is dus in feite een verdichte energie. 

Ook wij mensen hebben, net als alles om ons heen, een eigen energie met een eigen trillingsfrequentie in elke cel in ons lichaam.  De 30 tot 100 triljoen cellen zijn dan ook een praktisch onuitputtelijke bron. Door het bewust verhogen van jouw trillingsfrequentie, kun jij je eigen zelfhelend vermogen activeren en versterken.

Als jij deze bewust verhoogde energie naar je handen stuurt, fungeren jouw handen als een katalysator voor de overdracht van deze energietrillingen. Zoiets als startkabels op de lege accu van een auto.

Iedereen heeft dus zijn eigen trillingsfrequentie. Fysieke en/of psychische problemen maken echter dat deze frequentie vaak lager dan wenselijk is. 

Help je een ander met Théos Healing, dan beweegt de energie van die ander naar jouw hogere frequentie toe. Dit maakt dat ook in het lichaam van die ander het genezingsproces in gang gezet, gestimuleerd en versterkt wordt.

De verhoogde trillingsfrequentie brengt het zelfherstellend proces op gang. Het beïnvloedt iedere cel in het lichaam waardoor de cellen weer naar de oorspronkelijke, gezonde situatie teruggezet worden. Door middel van verschillende handposities, gaan de trillingen enerzijds naar het autonome zenuwstelsel en anderzijds rechtstreeks naar de zieke delen van het lichaam.

Omdat je met Théos Healing de energie alleen naar jezelf of naar je handen stuurt, kun je van deze methode niet moe worden. Je geeft geen energie weg. Je helpt een ander beter te worden. Het lichaam geneest zichzelf.

Er wordt niets gemanipuleerd, geduwd of getrokken in het lichaam

Behandelingen met Théos Healing

Hoe werkt het

Een snee in de huid geneest uit zichzelf maar ook het herstellen van verkoudheid, diarree etc. is zelfherstellend vermogen. Soms is dit vermogen ontoereikend bijvoorbeeld als een ziekte te lang aanhoudt, chronisch is geworden of als er meerdere oorzaken aan ten grondslag liggen. Een energetische behandeling activeert en stimuleert dit zelfgenezend vermogen waardoor het veel breder toegepast kan worden.

Een behandeling met Théos Healing is geschikt voor zeer veel uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten. Het kan bij vrijwel alle ziektebeelden worden ingezet. Denk hierbij ook aan het opheffen van (zowel acute als chronische) pijnen en stress, het afremmen van ontstekingsprocessen en het pijnloos afstellen van het beenderstelsel, waardoor secundaire pijn verdwijnt.

Enkele voorbeelden hiervan zijn alle voorkomende problemen aan en klachten van:

 • Ademhalingsstelsel (o.a. astma, bronchitis, hooikoorts, sinusitis, tonsillitis)
 • Diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk
 • Gedragsstoornissen, ADHD, ADD, PTSS, autisme
 • Hoofdpijn (migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn of aangezichtspijn)
 • Huidproblemen, allergieën, hooikoorts, littekenweefsel
 • Immuunsysteem (o.a. fibromyalgie, vermoeidheidssyndroom, MS, ziekte van Lyme, ziekte van Pfeiffer*)
 • Lymfesysteem en bloedvaten
 • Nekwervel, ruggenwervel, schouders, beendergestel en spieren (o.a. hernia, scoliose, frozen shoulder, ischias, RSI, Sudeck dystrofie)
 • Optische systeem, oren en zenuwstelsel (o.a. tinnitus, glaucoom, staar, epilepsie)
 • Orgaanklachten en spijsverteringsstoornissen (o.a. nier- en galstenen, maag- en darmzweren, Colitis Ulcerosa, Ziekte van Crohn)
 • Reuma, artrose en artritis
 • Trauma’s en psychische problemen (o.a. depressies, burn out, manische depressiviteit, stress en fobieën)

De 8-jarige Tobias viel tijdens het spelen en brak zijn arm. Het was geen zuivere breuk en er zat veel vocht in de arm. Nadat een foto gemaakt was, adviseerde de dokter een operatie. De vader wilde zijn zoon niet onmiddellijk laten opereren. Er werd besloten de arm in het gips te zetten en hem vier weken rust te geven. De vader behandelde zijn zoon vervolgens elke dag een kwartier. Eenvoudig door zijn handen om de cast te leggen en energie in zijn eigen handen te sturen.

Na vier weken werd het gips verwijderd en werd een nieuwe foto genomen. De breuk was goed genezen. Zelfs de uiteinden van de breuk waren bijna weer recht aan elkaar gegroeid.

Andere artsen bevestigden aan de hand van de röntgenfoto dat ook zij een operatie zouden hebben geadviseerd. Alle dokters vonden deze genezing verrassend en zeer opmerkelijk.

Energetische Genezingsmethode - gebroken arm
de gebroken arm
Energetische Genezingsmethode - genezen arm
de arm na 4 weken

Al het leven hier op aarde heeft alleen bestaansrecht omdat alles en iedereen uit energie bestaat. Met onze gedachten en woorden in ons dagelijks leven zenden we veel energie naar anderen. Zowel positieve als negatieve energie.

De beroemde genezer Robert Rasmusson zei na een BDE (bijna-doodervaring) dat hij geschokt was toen hij besefte hoeveel onbewust lijden hij mensen had aangedaan, alleen maar omdat hij negatieve gedachten over hen had. Energie volgt gedachten!

Ieder mens heeft dus energie door zijn lichaam stromen. Als de energiestroom verstoord is, als er een blokkade is of een gebrek aan energie, dan kan men last krijgen van lichamelijke en geestelijke kwalen. Door de overdracht van energie wordt het lichaam weer in evenwicht gebracht en nemen de kwalen af. Een Théos beoefenaar zal nooit een ander genezen, dat gebeurt door de persoon zelf. Het zelfgenezend vermogen is in elk lichaam aanwezig, maar soms heeft het een beetje hulp nodig. Die hulp verstrekken wij.

Iemand genezen door middel van aanraking bestaat al duizenden jaren. Zo’n 1.000 jaar voor Christus werd al gemeld dat mensen anderen met hun handen konden genezen. Dit gebeurt echter waarschijnlijk al sinds de begindagen van de mensheid. Deze genezing werd meestal gedaan door een energetische verstoring in de aura (het energieveld rond het lichaam) op te lossen. Er zijn aanwijzingen gevonden van duizenden jaren oud dat magneten gebruikt werden voor genezing in China, Japan, India en Egypte. De Amerikaan Robert Becker heeft aangetoond dat genezers die met hun handen magnetiseren zich synchroniseren met de frequentie van het natuurlijke magnetische veld van de aarde. Dit aardmagnetisch veld is belangrijk voor de vitaliteit van het lichaam.

De wetenschappers Pawluk en Jerabek experimenteren al jaren met magneten. Pawluk zegt: “In principe is de mens niet biochemisch, maar magnetisch. Mijn ervaring is dat veel chronische ziekten direct veroorzaakt worden door verstoringen in ons magnetisch veld. Magneten versnellen genezingsprocessen, verminderen pijn en verhogen de bloedsomloop, zodat je meer zuurstof hebt en metabolische afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Ze hebben ook een directe invloed op biochemische processen in de cellen. Zelfs na afloop van de therapie houdt het effect nog weken aan.”

Merk op dat dit alleen betrekking heeft op mechanische magneten en niet op genezing met de handen. Maar de basis is ongeveer dezelfde. Beschouw je handen als magneten. Door de energie die je via je handen doorgeeft, wordt de energie van de ander geactiveerd en versterkt, zodat blokkades of verstoringen worden opgeheven. Het lichaam is dan in staat zijn eigen zelfgenezend vermogen sneller te reactiveren.

Wilhelm Reich

Wilhelm Reich (1897 – 1957) was een Oostenrijks-Amerikaanse psychiater, seksuoloog, psychoanalyticus, bioloog en natuurkundige, die vooral bekend is als een van de meest radicale en controversiële figuren in de geschiedenis van de psychiatrie. Hij is de vader van de bio-energetica. Reich was de eerste westerse wetenschapper die volledig aantoonde dat lichaam en geest niet gescheiden zijn, maar één en hetzelfde zijn; onafscheidelijk.

Mens sana in corpore sano

holistische aspect van Théos Healing

De medische wetenschap gaat ervan uit dat als de oorzaak van een ziekte of klacht bekend is, ook de remedie gevonden kan worden. Maar dit is vaak niet het geval. De oorzaak van veel ziekten is bekend, maar de remedie is (nog) niet gevonden. Ziekten kunnen door veel verschillende dingen veroorzaakt worden. Sommige zijn erfelijk of er is een genetische vatbaarheid. Andere worden veroorzaakt door virussen, bacteriën, of schimmels, of zijn het gevolg van degeneratie. Maar ook de algemene levensstijl, lichaamsbeweging, onze gedachten, leef- en werkomgeving en eetgewoonten spelen een grote rol. Daarnaast kunnen ook onbekende factoren een rol spelen.

Mens sana in corpore sano, ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Vanuit dit holistische perspectief kunnen geest en lichaam eenvoudigweg niet gescheiden worden. Lichaam, emoties en gedachten werken samen en moeten daarom tegelijk behandeld worden om weer gezond te worden. Alles is met elkaar verbonden.

Heb je Vragen?

Neem gerust Contact op. Wij beantwoorden graag je vragen